Strah … Samo pomislim nanj, me že stiska v želodcu.

Verjamem, da to niti najmanj ni prijetno … Tudi sam sem ga izkusil v obilju 🙂

Še posebej v zame zelo posebnem letu 2012, ko je prišlo do prekinitve mojega takratnega partnerstva.

Po prekinitvi sem iskal način, da bi obnovila odnos, hkrati pa me je strah nenehno preganjal. In tako se je nekega avgustovskega dne zgodilo ...

Z avtom sem zapeljal v krožišče in pred seboj zagledal avto z registracijo iz istega kraja, od koder je bila tudi moja bivša partnerka. Avto je bil iste znamke, isti model in iste barve, kot je bil njen. Da pa to ni bil njen avto, sem vedel po registrski oznaki. Ampak kljub temu me je streslo. “Kaj bi bilo, če bi bila ona v avtu in če bi se srečala? Kaj bi rekla? Ali bi rekla, da bova spet skupaj?

Nekaj dni zatem sem se udeležil začetnega ThetaHealing® seminarja. Ko smo se učili, kako odpraviti nezavedna prepričanja, sem bil poskusni zajček. Še danes se spomnim zadnjega dela “kopanja prepričanj”, kot temu rečemo pri ThetaHealing®-u. Imel sem zaprte oči in videl sem sivo-modro kroglo, ki je predstavljala mene in mojo brezpogojno ljubezen do moje partnerke. Od te krogle je ljubezen odtekala k njej, nič pa ni pritekalo nazaj. Krogla se je manjšala in manjšala, dokler ni izginila. Takrat sem se zavedel svojega strahu: če mi ne bo vračala ljubezni, me bo enostavno zmanjkalo, ne bo me več!

Podrobnosti o nadaljevanju vaje bom izpustil, ker v tem trenutku niso tako pomembne. Bolj pomembno je, kar se mi je zgodilo isti dan proti večeru, ko sva se s soudeleženko vračala nazaj v Ljubljano.

Na semaforju je gorela rdeča luč. Med čakanjem sem opazil, da na zeleno luč čaka še en drug avto, ki je imel registracijo iz istega kraja, kot moja bivša partnerka. Avto je bil druge znamke, druge barve in v njem je za volanom sedel moški. V tistem trenutku me je zajel strah: “Kaj pa bi ona rekla, če bi me videla v avtu z drugo žensko?” Takoj v naslednjem trenutku sem se “uprl” samemu sebi: “A zdaj pa ne smem niti kolegice peljati s seminarja v Ljubljano ali kaj?!” In sploh nisem pomislil na dogodek v krožišču izpred nekaj dni.

Dva dni kasneje sem se pogovarjal z znanko, ki mi je mimogrede navrgla, da je srečala mojo bivšo partnerko in me vprašala: “Tvoja bivša pa dobro izgleda. Ima drugega?” Hladnokrvno sem ji odvrnil, da bi lahko vendar njo vprašala, ko jo je srečala.

Malo kasneje me je prešinilo, kaj se je dejansko zgodilo. Dobil sem dokaz, da je tisti moj strah izpred enega tedna izginil. Pa ne samo to. Spomnil sem se na dogodek v križišču (“z drugo žensko v avtu”). Moj takratni odziv je bil že prvi znak izboljšanja, samo da se tega takrat sploh nisem zavedel.

Tako hitro to gre … če odstranimo najgloblji strah!

In ko enkrat začutiš v sebi tako spremembo, ni več poti nazaj. Samo še naprej in na (mnogo) bolje gre 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.