Morate imeti vse “pod kontrolo”?

Tudi vi hočete nadzorovati in biti odgovorni za vse v družini?

Tako-le sva si pred časom dopisovala po e-pošti z znanko ...

"Peter, imamo probleme s sinom. Preveč pije in se zabava. Za vsakega, ki ga pokliče, ima čas, le za nas ne. Noče slišati, kaj mu govorimo. Prizadene ga veliko stvari. Rekel je, da ga drugi zafrkavajo, ker je bil oče tako dolgo v tujini. Mož ne ve, ali bi ostal ali šel nazaj v tujino. Meni pa je že vsega dovolj. Nujno moram poskrbeti zase, ker drugače me bo razneslo. Včeraj me je kuhala čudna vročina cel dan. Lahko kako pomagaš sinu s pogovorom? Res več ne vem, kaj ga v resnici teži in kako bi mu lahko pomagala."

"Seveda se lahko pogovorim z njim. Lahko se pogovorim s komer koli. No, skoraj s komer koli. S tistim “komer koli”, ki se je pripravljen pogovoriti z mano. Pa ne samo pripravljen, pravzaprav si mora to (na nek način) želeti. Lepo, da ti je že vsega dovolj in da moraš nujno poskrbeti zase … Morda pa še ni čisto “nujno”. Malo dvomim zato, ker si to že večkrat rekla, pa imam občutek, da si še vedno na istem. In če sedaj povežem tebe in sina … Prosim, poglej si na moji spletni strani zgodbo Odnos do hčerke (poišči na seznamu, je tretja od spodaj). Mogoče boš dobila kakšno dobro idejo zase."

"Peter, hvala za vse napisano. Mogoče je res videti, da se nikamor ne premaknem, kljub obljubam, da bom nekaj naredila. Sem prebrala tisto zgodbo in očitno je to to: vse hočem nadzorovati in biti odgovorna za vse v družini. Mogoče je čas, da začnem živeti svoje življenje in druge vključiti vanj, če si to res želijo. Verjetno si je treba določiti prioritete in se umiriti, vizualizirati svojo pot. Iti po svoji poti in pustiti druge, da grejo po svoji. Hvala, da sem to dojela. Zgodbe so super in še jih piši, to vsi radi beremo. Mogoče bi ti sin povedal enako, da ga ne morem spustiti iz rok, ker se bojim zanj. Tudi moža bom morala pustiti, da se sam odloči, kaj si resnično želi. Potem bomo vsi bolj srečni."

Kaj ste začutili ob tej zgodbi? Ste "zavibrirali" ob njej? Je podobno tudi pri vas?

Je napočil čas, da greste po svoji poti in pustite druge, da grejo po svoji?

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.