Kako me je Vesolje podučilo, kako planirati …

Bliža se 21. december, zimski Sončev obrat, ko se poslovimo od starega cikla in ko se začne nov. Idealna priložnost torej, da se ozremo na prehojeno pot in začrtamo novo.

Tako sem se konec leta 2015 ob tem času precej resno lotil načrtovanja za leto 2016. Opredelil sem moje glavne cilje v zvezi z zdravjem, odnosi, financami in poslom, pa v zvezi z osebno rastjo, dobrodelnostjo, novim znanjem, navadami in dnevnimi rituali ter zabavo in dobrim počutjem. Med letom sem tu in tam pogledal, če sledim začrtanim smernicam in kako dobro mi gre. Ob koncu leta 2016 pa sem malce celoviteje razmislil o iztekajočem se letu.

In kaj sem ugotovil? Številnih nalog nisem realiziral in večine zapisanih ciljev nisem dosegel. Ali je bilo torej leto neuspešno? Ali naj bom zato z letom 2016 nezadovoljen? Odgovor je še celo zame presenetljiv – z letom 2016 sem bil zelo zadovoljen, celo navdušen.

Uresničile so se namreč moje želje glede dela z vrhunskimi športniki, česar v planu za 2016 nisem eksplicitno zapisal med cilje.

Tik pred izdajo je že bila knjiga Kako odpraviti stres za vedno in tudi tega nisem predvidel. Sicer sem načrtoval članek ali referat, ne pa knjige s to tematiko.

Nastala je nova spletna stran PrebojneSpremembe.si, ki je nisem načrtoval.

Poleg tega sem naredil nekaj zelo želenih in pomembnih premikov na področju osebne rasti in spremenil sem kar nekaj navad.

Skupno vsem omenjenim zadevam je bilo, da sem sledil notranjemu glasu, da je vse skupaj potekalo relativno gladko in da sem delal z velikim navdušenjem in zavzetostjo.

Sporočilo te lekcije je bilo zame nadvse močno!

Od takrat načrtujem mnogo enostavneje.

Moje temeljno vodilo pri načrtovanju je, da zavestno sledim notranjemu glasu in počnem zadeve, ki me navdajajo z navdušenjem in zavzetostjo za njihovo realizacijo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.